Minciuni
PrinteazaMinciuni
- 2 gălbenuşuri
- 3 ouă întregi
- 2 linguriţe zahăr
- 2 linguriţe rom
- 2 linguriţe ulei
- făină cât se cere (circa 250 g)
- sare
Mod de preparare:
Se face un aluat mai îndesat din două gălbenuşuri, trei ouă întregi, zahăr, ulei şi făină cât se cere. Se frământă aluatul şi se lasă o jumătate de oră să se odihnească.
Se întinde apoi o foaie subţire, se taie cu rotiţa dinţată fâşii de 6-7 cm lungime pe 2 cm lăţime (în lipsă de rotiţă se pot tăia şi cu cuţitul).
Se face o crestătură în lung, la mijloc, prin care se trece unul din capetele fâşiei, astfel încât să pară înnodată.
Se prăjesc într-o cratiţă cu untură multă, clocotită.
Nu trebuie să fie prea rumene. Se scot cu lingura cu găuri, se scurg bine de untură şi se presară calde cu zahăr vanilat.
Pofta buna!