Minestra di verdure
PrinteazaMinestra di verdure din: spanac, dovlecei, cartofi, fasole, ulei, condiment.
- 1 kg spanac (proaspăt sau congelat)
- 4-5 dovlecei (1 kg)
- 4-5 cartofi potrivit de mari
- 400 g fasole fiartă
- 150-200 ml ulei vegetal (sau de măsline)
- 1-2 cuburi condiment vegetal (opţional)
Mod de preparare:
Mai întâi cureţi cartofii, îi tai în patru, dovleceii necurăţâţi şi spălaţi îi tai rondele groase, iar spanacul îl speli foarte bine. Pui totul la fiert într-o oală cu apă, dar mai puţină decât volumul legumelor, deoarece îşi mai lasă şi ele. Dacă totuşi mai este nevoie, mai adaugi puţină apă.
După ce au fiert legumele, adaugi spre sfârşit fasolea fiartă, uleiul şi condimentul vegetal. Mai laşi pentru încorporare timp de 5 minute, apoi o dai puţin la rece, după care pui totul în blender sau mixezi.
Va rezulta o cremă grosuţă, consistentă, care se serveşte ca atare sau cu ochiuri şi cu brânză rasă.
Minestra di verdure
Pofta buna!