Minestrone cu naut
PrinteazaMinestrone cu naut din: ulei de masline, ceapa, telina, morcovi, usturoi, rosii, suc de rosii, paste, naut, oregano, cascaval, spanac, sare, piper.
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă roşie de dimensiune medie
- 1/4 rădăcină de ţelină mică
- 3 morcovi
- 2 căţei de usturoi
- 2 l suc de roşii
- 2 borcane (800 g) roşii întregi
- 4 căni apă
- 1 cană paste melcişori mici
- 3 căni năut fiert
- 1 linguriţă oregano uscat
- sare
- piper măcinat
- caşcaval sau parmezan ras
- 200 g bulgăraşi de spanac congelat
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele, într-o oală de dimensiuni mai mari, încălzeşti uleiul de măsline. Adaugi ceapa tocată mărunt, ţelina şi morcovii daţi pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Le căleşti pentru 5 minute, amestecând din când în când, cu o lingură de lemn. Adaugi usturoiul tocat mărunt şi laşi să se călească, iar după 30 de secunde, adaugi sucul de roşii, apa, oregano uscat, roşiile din borcan, curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe, plus zeama în care au fost conservate.
Pui capacul şi laşi să fiarbă 20 de minute, la foc mediu.
Pui năutul şi pastele şi continui fierberea încă 10 minute. Adaugi sare şi piper după gust şi spanacul, apoi stingi focul. Amesteci până când se desfac bulgăraşii de spanac în minestrone şi acoperi vasul cu capacul.
După 15 minute, repartizezi în farfurii supa deasă de legume şi presari deasupra parmezan sau caşcaval ras. Serveşti porţiile cu pâine prăjită.
Minestrone cu naut
Pofta buna!
Foarte buna supa asta