Minestrone cu legume de vară
PrinteazaO reteta de minestrone cu legume de vara din: ulei de masline, praz, telina, dovlecei, usturoi, supa de legume, sparanghel, mazare, fasole verde, busuioc si paine crocanta.
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 fire de praz, tocate fin
- 2 tulpini de ţelină, tocate fin
- 2 dovlecei, tăiaţi în sferturi pe lungime, apoi tocaţi
- 4 căţei de usturoi, tocaţi fin
- 1 litru supă de legume
- 250 g de sparanghel, cu partea lemnoasă îndepărtată, tocat
- 100 g de mazăre, proaspătă sau decongelată
- 200 g de fasole verde, curăţată de păstăi, după preferinţă
- 1 legătură mică de busuioc, tocat (în afară de câteva frunze, care se păstrează pentru decor)
- pâine crocantă, pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o cratiţă mare, se adaugă prazul şi ţelina Apio şi se sotează opt minute, până se înmoaie. Se adaugă dovleceii şi usturoiul şi se mai sotează cinci minute. Se toarnă peste legume supa şi se dă în clocot, apoi se fierbe acoperit 10 minute.
Se adaugă sparanghelul, mazărea şi fasolea verde şi se fierb patru minute. Se amestecă busuiocul tocat, se asezonează, se presară frunzele întregi de busuioc şi se serveşte cu pâine crocantă.
Minestrone cu legume de vară
Pofta buna!