Minestrone cu parmezan

Printeaza

Minestrone cu parmezan din: fasole, linte verde, fasole verde, ulei de masline, ceapa, paste fainoase, praz, morcov, telina, patrunjel, oregano, busuioc, suc de rosii, pasta de rosii, parmezan, sare, piper.

 

Ingrediente:Minestrone_cu_parmezan

  • 100 g fasole boabe (pestrite, rosii sau albe)
  • 50 g linte verde
  • 5-6 teci fasole verde (proaspete sau din conserva)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa uscata alba
  • 50 g paste fainoase scurte
  • 1/2 praz (partea alba)
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 1 tija si frunze de telina verde
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingurita oregano si busuioc uscat
  • 50 ml suc de rosii
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 2 linguri de parmezan, ras, pentru garnisit
  • sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

Laşi boabele de fasole la inmuiat cu câteva ore înainte (sau cu o seară înainte de preparare), scurgi apa şi o fierbi în apă cu putină sare, până este aproape bine pătrunsă.

Procedezi la fel cu lintea şi tecile de fasole verde, pe care le fierbi separat.

Intre timp, cureţi legumele, le speli, le tai şi le căleşti în ulei şi 2-3 linguri de apă, până se înmoaie. Adaugi pasta şi sucul de roşii, amesteci şi laşi să fiarbă încă un minut.

Adaugi fasolea şi lintea peste legume, cu tot cu zeama în care au fiert, completezi cu apă caldă, acoperi cu capac şi le laşi să fiarbă până sunt bine pătrunse toate legumele.

Separat, fierbi pastele făi-noase în apă cu sare, până capătă consistenţa „al dente”, apoi le strecori şi le torni în oală.

Adaugi frunzele de felină şi pătrunjel, tocate mărunt, oregano şi busuioc uscat, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să mai fiarbă 2-3 minute, după care opreşti focul.

Laşi oala acoperită cu capac încă 5-6 minute sa se aromatizeze, apoi servesti supa presarata cu parmezan ras.

Minestrone cu parmezan

Minestrone_cu_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.