Minestrone cu perişoare
PrinteazaO reteta de minestrone cu perisoare din: ulei de masline, ceapa, usturoi, piept de curcan, fulgi de ovaz, lapte semidegresat, parmezan, busuioc verde, supa de pui, rosii, apa, fafallini, varza si dovlecel.
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 ceapa mica tocata fin
- 3 catei de usturoi tocati fin
- 225 g piept de curcan fara piele si dezosat, taiat in bucati potrivite
- 3 linguri fulgi de ovaz
- 4 linguri lapte semidegresat
- 25 g parmezan proaspat ras
- 25 g busuioc verde tocat
- 450 ml supa de pui cu continut redus de sodiu
- 400 g rosii taiate fara adaos de sare
- 450 ml apa
- 75 g farfallini (paste mici in forma de fundite) sau alte paste mici
- 280 g varza kale cu frunze mai groase si mai aromate tocata
- 1 dovlecel galben sau verde taiat in patru pe lungime si apoi in felii groase
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o cratita de dimensiuni medii la foc foarte mic. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc amestecand aproximativ 5 minute sau pana cand ceapa este inmuiata. Se scot din cratita, se pun intr-un castron si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Intre timp se pune carnea de curcan intr-un robot de bucatarie si se mixeaza pana cand este tocata fin. Se pune carnea in castronul cu ceapa si usturoiul. Se adauga fulgii de ovaz, laptele, 2 linguri de parmezan si 2 linguri de busuioc si se amesteca bine. Se modeleaza 24 de perisoare mici.
Se amesteca supa, rosiile si apa intr-o cratita mare si se dau in clocot la foc iute. Se adauga pastele si varza si se fierbe totul 5 minute. Se micsoreaza flacara la minimum. Se adauga restul de busuioc si perisoarele si se fierb 1 minut.
Se adauga dovleceii, se acopera vasul si se mai fierbe totul la foc mic aproximativ 5 minute sau pana cand perisoarele sunt fierte si varza este inmuiata. Se serveste supa presarata cu restul de parmezan.
Minestrone cu perişoare
Pofta buna!