Mingii de risotto din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei, orez, oregano, supa de legume, vin alb sec, cascaval de post, busuioc. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 ceapa medie taiata cubulete 1 catel de usturoi zdrobit 1/2 ardei rosu taiat cubulete 150 g orez 1 lingurita de oregano uscat 400 ml zeama de […]
Mingii aromate
PrinteazaMingii aromate din: branza de vaci, gorgonzola, branza feta, struguri, patrunjel, sare.
Ingrediente:
- 300 g brânză de vaci
- 100 g gorgonzola
- 200 g brânză feta
- 1 ciorchine de struguri
- 2 legături de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Trece brânza de vaci, gorgonzola şi feta printr-o sită. Amestecă energic şi potriveşte gustul de sare.
Pasta astfel obţinută las-o la rece aproximativ 10 minute.
Separat, spală verdeaţa şi las-o să se zvânte puţin. La fel procedează cu boabele de struguri.
După ce pasta de brânză s-a răcorit puţin, modelează bile, dar nu înainte de a pune în mijloc câte o boabă de strugure.
Tăvăleşte mingile prin verdeaţa tocată fin. Lasă la rece cel puţin 30 de minute.
Mingii aromate
Bulz delicios din: malai, costita, telemea, oua, smantana, sare. Ingrediente: 250g mălai 300 g costiţă 300 g telemea mai tare 6 ouă 200 g smântână sare Mod de preparare: Din mălai, apă şi sare pregăteşti o mămăligă mai tare. Tai costiţa fâşii şi o rumeneşti în tigaie, iar ouăle le faci ochiuri. După ce […]
Inghetata prajita din: lapte, oua, zahar vanilinat, amidon de porumb, zahar, fructe de padure, biscuiti, fulgi de porumb, oua, ulei. Ingrediente: 1 l lapte dulce 8 oua 5-6 pliculete de zahar vanilinat 5 linguri amidon de porumb 10 linguri zahar 100 g fructe de padure pentru invelis: 200 g biscuiti 300 g fulgi de porumb […]
Paste carbonara cu dovlecei Ingrediente: Sare de mare și piper negru proapăt măcinat 6 dovlecei verzi și galbeni mijlocii 500g paste penne 4 gălbenușuri 100 ml smântână lichidă 2 linguri de parmezan proaspăt ras Ulei de măsline 12 felii groase de pancetta sau de șuncă afumată împăiată 1 grămăjoară de cimbru proaspăt – de […]
Pofta buna!