Mingii de risotto
PrinteazaMingii de risotto din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei, orez, oregano, supa de legume, vin alb sec, cascaval de post, busuioc.
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie taiata cubulete
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 1/2 ardei rosu taiat cubulete
- 150 g orez
- 1 lingurita de oregano uscat
- 400 ml zeama de supa de legume
- 100 ml vin alb sec
- 75 g cascaval de post
- busuioc proaspat
Mod de preparare:
Incingeţi uleiul şi prăjiţi ceapa şi usturoiul 3-4 min. Adăugaţi ardeiul, orezul şi oregano şi amestecaţi bine timp de 2-3 min;
Amestecaţi zeama de legume cu vinul şi turnaţi cu polonicul puţin câte puţin, aşteptând ca lichidul să fie absorbit de orez;
După ce tot lichidul este absorbit şi orezul este bine pătruns (după aprox. 15 min) luati vasul de pe foc si lăsaţi să se racească;
Tăiaţi caşcavalul în cubulete de 1 cm. Cu o lingură luaţi orezul şi formaţi în jurul caşcavalului bile, presând cu mâna.;
Incingeţi uleiul si puneţi bilele de orez la prăjit câte 4, timp de 2-3 minute, sau până când devin aurii.
Scoateti bilele de orez pe un şervet din hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei, garnisiţi cu busuioc proaspăt şi serviţi calde.
Mingii de risotto
Pofta buna!