Mingii de risotto

Printeaza

Mingii de risotto din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei, orez, oregano, supa de legume, vin alb sec, cascaval de post, busuioc.

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa medie taiata cubulete
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1/2 ardei rosu taiat cubulete
  • 150 g orez
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 400 ml zeama de supa de legume
  • 100 ml vin alb sec
  • 75 g cascaval de post
  • busuioc proaspat

 

Mod de preparare:

Incingeţi uleiul şi prăjiţi ceapa şi usturoiul 3-4 min. Adăugaţi ardeiul, orezul şi oregano şi amestecaţi bine timp de 2-3 min;

Amestecaţi zeama de legume cu vinul şi turnaţi cu polonicul puţin câte puţin, aşteptând ca lichidul să fie absorbit de orez;

După ce tot lichidul este absorbit şi orezul este bine pătruns (după aprox. 15 min) luati vasul de pe foc si lăsaţi să se racească;

Tăiaţi caşcavalul în cubulete de 1 cm. Cu o lingură luaţi orezul şi formaţi în jurul caşcavalului bile, presând cu mâna.;

Incingeţi uleiul si puneţi bilele de orez la prăjit câte 4, timp de 2-3 minute, sau până când devin aurii.

Scoateti bilele de orez pe un şervet din hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei, garnisiţi cu busuioc proaspăt şi serviţi calde.

Mingii de risotto

Mingii_de_risotto

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.