faina, drojdie uscata, apa calduta, sare, ulei de masline, rozmarin, sare grunjoasa. Această rețetă este perfectă pentru a fi servită ca aperitiv, alături de o salată verde sau chiar ca însoțitor pentru o cină. Gustul de măsline și rozmarin este minunat și, combinat cu crusta crocantă, va fi un […]
Mingiute de branza cu inele de ceapa
PrinteazaMingiute de branza cu inele de ceapa din: branza, cartofi, oua, faina, pesmet, chimen, boia, sare, lapte, ulei, ceapa, boia.
Ingrediente:
- 200 g brânză telemea
- 4 cartofi
- 1 ou mare
- 3 linguri cu făină
- pesmet
- 1/2 linguriţă cu chimen
- 1/2 linguriţă cu boia
- sare
- ulei
Pentru inelele de ceapa:
- 2 cepe
- 4-5 linguri cu făină
- 1/2 linguriţă cu zahăr
- 1 ou
- 100 ml lapte
- pesmet
- sare
- piper
- boia
- ulei
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă, lasă-i să se răcorească şi curăţă-i de coajă cât sunt călduţi (e mai uşor astfel).
Dă cartofii şi brânza telemea pe râzătoare. Incorporează oul, făina, chimenul şi boiaua, potriveşte gustul de sare dacă e nevoie.
la cu linguriţa din compoziţie şi formează mingiuţe. Tăvăleşte-le prin pesmet cernut Prăjeşte-le într-o tigaie cu ulei încins, apoi scoate-le pe un şervet de hârtie. Serveşte-le pe inele pane.
Pentru inele, taie ceapa şi pune-o într-un castronel cu 100 ml de lapte timp de 30 de minute.
Dă inelele printr-un amestec de făină şi boia (după gust), apoi ou bătut şi prin pesmet. Prăjeşte-le în ulei încins, scoate-le pe un şervet de hârtie şi serveşte-le calde.
Pofta buna!
lichior de pepene galben, suc de lamaie, sirop simplu. Cocktail-ul este o băutură amestecată, preparată din ingrediente alcoolice și non-alcoolice, care poate fi servită într-un pahar decorat și poate fi garnisit cu fructe, frunze sau alte elemente decorative. Iată o scurtă istorie a cocktail-urilor: Originea cocktail-urilor nu este clară și există […]