Mingiute de branza cu inele de ceapa

Printeaza

Mingiute de branza cu inele de ceapa din: branza, cartofi, oua, faina, pesmet, chimen, boia, sare, lapte, ulei, ceapa, boia.

Ingrediente:Mingiute de branza cu inele de ceapa

  • 200 g brânză telemea
  • 4 cartofi
  • 1 ou mare
  • 3 linguri cu făină
  • pesmet
  • 1/2 linguriţă cu chimen
  • 1/2 linguriţă cu boia
  • sare
  • ulei

Pentru inelele de ceapa:

  • 2 cepe
  • 4-5 linguri cu făină
  • 1/2 linguriţă cu zahăr
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în coajă, lasă-i să se răcorească şi curăţă-i de coajă cât sunt călduţi (e mai uşor astfel).

Dă cartofii şi brânza telemea pe râzătoare. Incorporează oul, făina, chimenul şi boiaua, potriveşte gustul de sare dacă e nevoie.

la cu linguriţa din compoziţie şi formează mingiuţe. Tăvăleşte-le prin pesmet cernut Prăjeşte-le într-o tigaie cu ulei încins, apoi scoate-le pe un şervet de hârtie. Serveşte-le pe inele pane.

Pentru inele, taie ceapa şi pune-o într-un castronel cu 100 ml de lapte timp de 30 de minute.

Dă inelele printr-un amestec de făină şi boia (după gust), apoi ou bătut şi prin pesmet. Prăjeşte-le în ulei încins, scoate-le pe un şervet de hârtie şi serveşte-le calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.