Mingiute cu morcovi si nuca

Printeaza

Mingiute cu morcovi si nuca din: morcovi, zahar, apa, scortisoara, nuca, unt de cocos, nuca de cocos.

Ingrediente:

  • 500 g morcovi
  • 200 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 2-3 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 120 g nucă fin măcinată
  • 1 lingură unt de cocos sau margarină
  • 100 g nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii, îi speli şi îi dai pe răzătoarea mică. Fierbi morcovii cu apa, zahărul şi zahărul vanilinat, până când apa se evaporă şi morcovii se înmoaie.

Ai grijă să amesteci încontinuu, ca să nu se lipească de baza vasului.

După ce s-a răcit piureul de morcovi, îl mixezi în blender.

Amesteci într-un castron morcovii, nuca fin măcinată, scorţişoara, untul de cocos şi 75 g fulgi de nucă de cocos.

Laşi compoziţia în frigider pentru 20-30 de minute.

Cu mâinile unse, rupi bucăţi de compoziţie pe care o modelezi sub formă de sfere de dimensiunea unei caise şi le treci prin fulgii de nucă de cocos rămaşi.

 

Mingiute cu morcovi si nuca

Mingiute_cu_morcovi_si_nuca

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.