Mingiute cu zahar pudra

Printeaza

Mingiute cu zahar pudra din: unt, zahar, oua, apa, faina, praf de copt, ulei, zahar pudra.

Ingrediente:

  • 1 lingura de unt moale
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri de apa
  • 280 g faina
  • 1 ½ lingurita cu praf de copt
  • ulei pentru prajit
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Untul si zaharul le bati cu mixerul pana devin spuma.

Adaugi oualele si apa, amestecand incontinuu cu mixerul la viteza medie.

Incorporezi faina si praful de copt si amesteci bine de tot, pana capata consistenta unui aluat. Iti umezesti mainile cu apa.

Din aluat formezi cam 12-15 bilute cu diametrul de 3 cm. Incalzesti uleiul intr-o cratita la 180 grade C.

Uleiul se considera indeajuns de fierbinte cand are basicute.

Introduci mingiutele in uleiul incins si le invarti cu lingura de lemn sau cu spumiera pe toate partile, sa le patrunda caldura.

Le prajesti astfel pe toate, pana capata o culoare aurie.

Lasi bilutele la scurs un pic, apoi, cand inca sunt calde, le tavalesti prin zahar pudra.

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Sunt in cautare de retete de deserturi. Asta pare o reteta interesanta. O sa o incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.