Mini bezele
PrinteazaO reteta delicioasa de mini bezele din: oua, zahar pudra, suc de lamaie.
- 4 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 1 vârf de linguriţă de suc de lămâie
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se pune sucul de lamaie. Albusurile se bat cel mai bine cu telul pana ce se obtine o consistenta dorita, dar pot fi spumate si cu mixerul.
Zaharul pudra se presara treptat peste spuma obtinuta, continund sa se amestece, până ce spuma devine vârtoasă. Când zahărul s-a topit, compoziţia este gata.
Pe o tavă unsă cu ulei se întinde hârtie de copt şi se încălzeşte cuptorul la 130° C.
Compoziţia se toarnă fie într-un cornet de hârtie, fie într-o pungă de plastic al cărei capăt se rupe un pic. Se formează bezele micuţe pe toată suprafaţa tăvii, lăsând distanţă între ele, pentru ca în timpul coacerii să nu se atingă între ele.
Se lasă la copt timp de 30-40 de minute. Dacă se rumenesc prea tare, se pot coace cu uşa de la cuptor întredeschisă sau se poate înveli tava în folie de aluminiu.
Mini bezele
Pofta buna!