Mini briosa de vara
PrinteazaMini briosa de vara din: zahar tos, amestec de fructe, apa de trandafiri, lichior de zmeura, cozonac si frisca.
- 175 g zahar tos
- 600 g amestec de fructe rosii proaspete sau congelate
- cateva picaturi de apa de trandafiri
- 4 linguri lichior de zmeura
- 400 g cozonac simplu, taiat felii, fara coaja
- 6 linguri frisca batuta, pentru servit
Mod de preparare:
Tapeteaza 6 forme mici cu folie alimentara. Intr-un vas larg, pe foc, dizolva zaharul cu 4 linguri apa; adauga fructele si apa de trandafiri si tine pe foc 3-4 minute.
Tapeteaza baza si marginile cu felii de cozonac si taie cate un capac rotund.
Portioneaza fructele, acopera cu capacul, acopera cu film alimentar si da la rece peste noapte.
Pentru a servi indeparteaza folia, rastoarna pe farfurie, indeparteaza folia si serveste cu 1 lingura de frisca batuta.
Mini briosa de vara
Pofta buna!
vreau si eu o briosa, am pofta de ceva dulce, dar nu foarte dulce