Mini checuri cu cirese
PrinteazaMini checuri cu cirese din: zahar tos, faina, praf de copt, unt, migdale, cirese, suc de mere, sare, ciocolata neagra, miez de nuca, stafide, sos de lamaie, fructe de sezon.
- 150 g zahar tos
- 130 g faina
- 3 oua
- un pliculet praf de copt
- 100 g unt
- 100 g migdale
- 400 g cirese
- 50 ml suc de mere
- un sfert de lingurita cu sare
- 100 g ciocolata neagra
- 100 g miez de nuca
- 25 g stafide
- sos de lamaie
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Intr-un bol se mixează untul moale cu ouăle, zahărul tos, zahărul vanilinat şi sarea până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă sucul de mere, praful de copt, făina şi se mixează până la omogenizare. Se presară stafidele, se adaugă cireşele curăţate de sâmburi şi ciocolata neagră ruptă bucăţele sau tocată mărunt.
Se adaugă migdalele şi miezul de nucă măcinate sau tocate mărunt, se amestecă bine cu o lingură şi se pune din aluat în forme de brioşă unse cu unt.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit circa 30-40 de minute sau până devin aurii la suprafaţă şi, dacă introducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată.
Se lasă să se răcească cinci minute în forme, se scot pe un grătar şi se lasă să se răcească complet. Se servesc simple, cu un sos de lamaie sau cu o salata fin fructe de sezon.
Mini checuri cu cirese
Pofta buna!