Chiftele Marinate cu Nuanțe Orientale din: carne de miel sau vita, ceapa, usturoi, ou, pesmet, condimente, sare, piper, ulei de masline, iaurt grecesc, suc de lamaie, ulei de masline, miere, curcuma. Ingrediente: Pentru chiftele: 500 de grame de carne de miel sau vită mărunțită (sau o combinație) 1 ceapă medie, tocată fin 2 căței de […]
Mini chiftelute
PrinteazaMini chiftelute din: smantana, marar, zeama de lamaie, carnati de porc, sos de merisoare si ulei.
- 100 ml smantana
- 2 linguri marar
- zeama de la 1/2 lamaie
- 8 carnati de porc proaspeti sau carne de mici
- 50 g sos de merisoare – optional
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Combină smântână cu mărarul, stropeşte cu zeama de lămâie şi amestecă. Scoate carnea din cârnaţi şi modelează chifteluţe.
Incălzeşte sosul de merişoare 2 min până când se îngroaşă. Intr-un vas larg încinge uleiul şi prăjeşte chifteluţele 5 min, pân ă când se rumenesc.
Toarnă în vas sosul de merişoare şi fierbe 1 min până când devin lipicioase.
Pune pe fiecare scobitoare câte 2 chifteluţe şi serveşte cu sosul cu mărar pentru înmuiat.
Mini chiftelute
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele Marinate cu Nuanțe Orientale
Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională
Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională din: carne de vita si porc, ceapa, usturoi, ou, pesmet, lapte, sare, piper, ulei. Chiftelele sunt un preparat culinar apreciat în întreaga lume, cunoscut și sub denumirea de pârjoale. Această rețetă clasică îți va dezvălui cum să prepari chiftele delicioase, cu o crustă aurie și o textură suculentă în […]
Pofta buna!
De ce le zice mini chiftelute? puteau sa fie si chiftele
le zice mini chiftelute pentru ca se fac mai mici decat chiftelele pe care le facem noi pe fuga 🙂