Mini-cosulete umplute
PrinteazaMini-cosulete umplute din: lapte, unt, faina, oua, branza picanta, mango, pere, lamaie, merisoare sau coacaze, zahar, otet, ulei, sare, piper, ardei.
- 100 ml lapte
- 75 g unt
- 125 g făină
- 4-5 ouă
- 150 g brânză picantă
- 1/2 de mango
- 2 pere
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 50 g merişoare sau coacăze (congelate)
- 1 1/2 de linguri de zahăr
- 3 linguri de oţet
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper Cayenne
- 1 ardei roşu tăiat cubuleţe
Mod de preparare:
Laptele se fierbeîmpreună cu 75 ml de apă şi cu untul. Se adaugă deodată toată făina şi se amestecă până când se formează aluatul.
Se ia cratiţa de pe foc, se adaugă un ou şi se lasă totul la răcit. La final se mai adaugă celelalte ouă şi brânză rasă (până la 2 linguri) şi se amestecă până ce aluatul luceşte puternic.
Se preîncălzeşte cuptorul la 225 °C. Cu ajutorul unui şpriţ se stropesc picături mici de ulei pe o tavă dată cu făină, apoi se presară restul de brânză rasă. Se lasă la copt în cuptortimp de cca 10 minute, apoi se reduce temperatura la 175 °C şi se mai coace 20 de minute.
Se scoate tava din cuptor şi se lasă la răcit. Se curăţă fructele, se taie cubuleţe şi se stropesc imediat cu zeamă de lămâie. Merişoarele şi coacăzele se fierb în 50 ml de apă în care se adaugă o lingură de zahăr, apoi se lasă la scurs.
Oţetul se amestecă cu uleiul, cu restul dezahăr şi cu piperul Cayenne. Marinada se amestecă cu fructele şi cu ardeiul, apoi se lasă la rece.
Se umplu coşuleţele cu această compoziţie şi se servesc.
Mini-cosulete umplute
Pofta buna!