Mini focaccia cu rozmarin
PrinteazaMini focaccia cu rozmarin din: faina, ulei de masline extravirgin, drojdie, rosii cherry, mozzarella, rozmarin, oregano, zahar si sare.
- 300 g faina
- 100 ml apa
- 1 lingura de ulei de masline extravirgin
- 25g drojdie
- 12 rosii cherry
- mozzarella
- o crenguta de rozmarin
- o lingurita de oregano
- o jumatate de lingurita de zahar
- sare
Mod de preparare:
Drojdia impreuna cu zaharul se dizolva in apa calduta si se lasa 15 minute sa creasca maiaua.
Faina se cerne, se face in mijloc o gaura, se presara sare si se toarna maiaua. Se framanta pana se obtine un aluat elastic, adaugand apa daca mai este necesar. Se acopera aluatul de focaccia si se lasa la dospit timp de o ora.
Se spala rosiile, se usuca, se taie pe jumatate si se amesteca cu oregano si sare. Se scurge mozzarella si se taie in cuburi.
Framantati aluatul timp de cateva minute, impartiti-l in bucati mici si intindeti-le cu palma. Puneti in centru rosiile cherry si mozzarella, aranjati-le in forme de briose captusite cu hartie speciala.
Se ung mini focaccia cu putin ulei de masline si se lasa sa creasca pentru 20 minute. Se presara mini focaccia cu rozmarin tocat si se coc la cuptor la 200 de grade pentru 20 minute.
Pofta buna!