Mini-focaccia cu fenicul

Printeaza

Mini-focaccia cu fenicul dovlecei, cascaval afumat, fenicul, faina, pasta de tomate, drojdie, zahar, sare, piper, ulei de masline, tarhon, ceapa verde.

retete

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 bucata de fenicul
  • 200 g cascaval afumat
  • 280 ml apa
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura de paste de tomate
  • 1 lingurita de zahar tos
  • Sare, piper, ulei de masline
  • Piper, tarhon, ceapa verde

Mod de preparare:

Se taie dovleceii si feniculul in felii subtiri, se presara sare si se lasa sa se scurga.

Se amesteca intr-un vas faina cu o lingurita de sare, tarhonul tocat si putin piper.

Se dizolva intr-un castronel drojdia in apa calduta.

Se adauga zaharul tos, 3 linguri de ulei de masline si se amesteca.

Se toarna in mijlocul fainii si se framanta totul pana cand rezulta un aluat omogen.

Se acopera cu un servet si se lasa sa dospeasca 30 de minute la loc cald.

Se imparte aluatul in bucati egale, li se da forma rotunda si se mai pun la crescut timp de 15 minute.

Se ung cu pasta de tomate amestecata cu putin ulei, se presara cascavalul ras si feliile de dovlecei.

Se aseaza deasupra felii de fenicul, se condimenteaza cu piper si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.

Se introduce in cuptor si se coc timp de 20-25 de minute la foc mediu.

Feniculul se poate inlocui cu rondele de ceapa verde. Se serveste impreuna cu un pahar de Pastis.

 

Pofta buna!


Poate iti place si:

Foccacia cu avocado

Foccacia cu avocado

Foccacia cu avocado din: avocado, oua de prepelita, focacia, lamaie, arpagic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: avocado oua de prepelita focaccia lamaie arpagic ulei de masline sare si piper   Mod de preparare: Se fierb oualele de prepelita timp de 2 minute și 30 de secunde. Puneti oualele in apa rece sa se raceasca. […]

Foccacia

Foccacia

Ca toate lipiile, foccacia are şi ea o istorie străveche, provenind probabil de la etrusci sau de la grecii antici. Este o specialitate din Ligura, iar Antonio Carluccio, maestru-bucătar şi proprietar de restaurant din Anglia, afirmă că cea mai bună foccacia este cea produsă în satul de pescari Camogli. Foccacia şi-a sporit, în ultimii ani, […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Fac des focaccia, dar nu am facut pana acum cu fenicul. Merita sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.