Mini pizza de vinete
PrinteazaMini pizza de vinete din: vinete, sare, ulei, pasta de tomate, ierburi, ketchup, piper, usturoi.
Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat în Napoli, Italia, în secolul al XVIII-lea.
Aluatul este un element esențial al pizzei. El este preparat din făină, apă, drojdie și sare. Uneori se adaugă ulei de măsline sau alte ingrediente pentru a-i oferi un gust mai bogat. Există diferite stiluri de aluat, cum ar fi aluatul subțire și crocant sau aluatul pufos și moale.
- 2 vinete (aproximativ 500 g)
- sare
- ulei de măsline, pentru uns tava
- 50 g pastă de tomate
- 1 lingură de ketchup
- 1 lingură de ierburi de Provence
- piper
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 200 g brânză de capră
- 1 mână plină de busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Spală vinetele, curăţă-le de capete şi taie-le în felii groase de 1-1,5 cm.
Sărează-le puţin pe ambele părţi şi lasă-le să stea 10 minute.
Preîncălzeşte cuptorul la 220°C.
Unge o tavă de copt cu ulei. Amesteci pasta de tomate cu ketchup-ul, ierburile, sare şi piper.
Curăţă usturoiul şi piseaza-l. Adaugă-l în pasta de roşii împreună cu uleiul si amestecă.
Usucă feliile de vinete cu un prosop de bucătărie şi aşază-le în tavă. Pune pe fiecare felie un strat subţire de roşii.
Taie brânza în felii subţiri şi pune pe fiecare vânătă cate o felie. Coace pizza de vinete timp de 15 minute.
Spală busuiocul, rupe frunzele şi presară-le peste pizza. Adaugă puţin piper şi serveşte.
Pofta buna!