Mini placinte de pui din: foitaj, pulpe de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, cascaval, smantana, ulei, mustar, marar, ou, sare, piper. Ingrediente: 2 foi de foitaj 400 g pulpe de pui 100 g ciuperci 2 cepe 1 căţel de usturoi 150g caşcaval 200 g smântână 50 ml ulei de măsline 1 lingură de muştar 1 legătură […]
Mini placinte de carne tocata
PrinteazaMini placinte de carne tocata din: aluat foietaj, faina, lapte, carne tocata, zahar si lamaie.
- 250 g aluat foietaj decongelat
- puţină făină pentru presărat
- puţin lapte
- 8-10 linguri de carne tocată
- o formă rotundă cu diametrul de 4,5 cm
Pentru glazura:
- 50 g zahăr pudră
- puţin suc de lămâie
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200° C. Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, până ajunge la o grosime de 3 mm.
Taie cât mai multe rondele şi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Perie fiecare disc cu un pic de lapte. Pune nu mai mult de o linguriţă de carne tocată în mijlocul fiecărei rondele de aluat.
Adună resturile de aluat, frământă-le, întinde aluatul şi taie alte rondele. Pregăteşte-le la fel. Coace-le timp de 15 minute
. Scoate-le din tavă şi lasă-le să se răcească.
Pentru glazură: cerne zahărul pudră într-un castron mic, adaugă suficient suc de lămâie pentru a obţine o consistenţă moale, care curge, şi stropeşte mini- plăcintele răcite.
Mini placinte de carne tocata
Pofta buna!
poate iti place si:
Mini placinte de pui
Mini placintele cu branza de vaci
Mini placintele cu branza de vaci din: faina, lapte batut, sare, praf de copt, ulei, miere, branza de vaci, oua. Ingrediente pentru aluat: 400 g faina + 100 g pentru modelat 1 ceasca de lapte batut un praf de sare un varf cutit de praf de copt sau de bicarbonat 250 ml ulei pentru prajit […]
Pofta buna!