Mini placinte de pui

Printeaza

Mini placinte de pui din: foitaj, pulpe de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, cascaval, smantana, ulei, mustar, marar, ou, sare, piper.

Ingrediente:Mini placinte de pui

  • 2 foi de foitaj
  • 400 g pulpe de pui
  • 100 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 căţel de usturoi
  • 150g caşcaval
  • 200 g smântână
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 lingură de muştar
  • 1 legătură de mărar
  • 1 ou pentru glasat
  • sare şi piper negru după gust

 

Mod de preparare:

Asezonaţi carnea de pui cu sare şi piper negru şi prăjiţi-o în uleiul de măsline. Luaţi carnea din tigaie şi tăiaţi-o în cubuleţe.

In aceeaşi tigaie prăjiţi ceapa şi usturoiul, ambele tocate fin. Imediat ce se înmoaie, adăugaţi ciupercile, curăţate şi feliate.

Puneţi carnea din nou în tigaie şi adăugaţi smântână, muştarul, sarea şi piperul negru. Amestecaţi ingredientele pentru a se întrepătrunde aromele şi îndepărtaţi de pe flacără. Presăraţi mărarul tocat mărunt şi caşcavalul ras.

Lăsaţi mâncarea să se răcească puţin.

Desfăşuraţi rola de foitaj pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină. Tăiaţi-o în două, pe lungime, folosind cuţitul de pizza, iar apoi în dreptunghiuri de dimensiunea 20×12 cm.

Crestaţi marginile fiecărui dreptunghi pe lungime pentru a forma franjuri laţi. Aşezaţi umplutura în centru şi acoperiţi-o cu franjurii, sub formă de împletitură. Apăsaţi uşor marginile pentru a lipi aluatul şi glasaţi cu oul bătut.

Aşezaţi plăcintele pe o foaie de copt, într-o tavă de silicon, şi introduceţi în cuptorul preîncălzit la 220°C pentru aproximativ 20 de minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.