Mini placinte cu mere

Printeaza

Mini placinte cu mere din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare, esenta de vanilie, mere, unt, zahar tos, scortisoara, stafide, zeama de lamaie si galbenus.

 

Ingrediente:

aluat:

  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • sare
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

umplutura:

  • 500 g mere
  • 100 g unt
  • 150 g zahar tos
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 g stafide
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 galbenus – pentru uns

 

Mod de preparare:

Amestecati intr-un castron faina, untul, zaharul si sare, apoi adaugati oul si esenta de vanilie.

Omogenizati si puneti aluatul in frigider. Curatati merele si cotoarele, taiati-le in cubulete.

Amestecati merele cu zaharul, zeama de lamaie, stafidele si scortisoara.

Ungeti forme de briose cu putin ulei si tapetati-le cu cate o rondea de aluat decupata dupa ce ati intins o foaie de aluat cu grosimea de 1-2 cm. Umpleti castronaele de aluat cu amestec din mere.

Puneti deasupra merelor cubulete de unt si decorati cu frunze decupate din resturile de aluat.

Ungeti nimiplacintele cu galbenus si coaceti-le la foc potrivit, in cuptorul incalzit dinainte.

Mini placinte cu mere

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperci

Miniplacinte cu somon afumat

Miniplacinte cu somon afumat din: cartofi, unt, faina, bicarbonat, crema de branza, smantana, lamaie, somon, marar, capere. Ingrediente: 1 kg de cartofi 100 g de unt, topit 100 g de făină, plus extra pentru presărat 1 linguroţă bicarbonat de sodiu Pentru topping: 280 g cremă de brânză 100 ml de smântână pentru gătit coaja şi […]

 

Placintele dulci

Mini placintele cu branza de vaci

Mini placintele cu branza de vaci din: faina, lapte batut, sare, praf de copt, ulei, miere, branza de vaci, oua. Ingrediente pentru aluat: 400 g faina + 100 g pentru modelat 1 ceasca de lapte batut un praf de sare un varf cutit de praf de copt sau de bicarbonat 250 ml ulei pentru prajit […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.