Mini-prăjitură cu fructe de pădure

Printeaza

 

Mini-prăjitură cu fructe de pădure

Ingrediente:

Pentru blat

  • 100 g migdale tăiate
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g făină
  • 2 linguri frişca
  • în plus:
  • 300 g fructe de pădure (afine, mure, zmeură, coacăze)
  • 50 g glazură de ciocolată albă
  • 250 ml frişca
  • 1 pachet zahăr vanilinat
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 pachet glazură roşie
  • 2 linguri lichior

Preparare:

Mini-prăjitură cu fructe de pădure: Ungeţi cu grăsime o formă de sufleu (0,20 cm) şi tapetaţi-o cu hârtie pentru copt. Incingeţi cuptorul la 200°C. Tăiaţi mare migdalele.

Amestecaţi într-un castron untul cu zahărul vanilat, migdalele, făina şi frişca, întindeţi amestecul pe fundul formei de sufleu. Coaceţi-l circa 20 de minute. Scoateţi blatul din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească în formă pe un fund de bucătărie.

Alegeţi fructele, spălaţi-le cu apă rece şi scurgeţi-le într-o strecurătoare. Topiţi glazura de ciocolată la bain-marie. Scoateţi blatul de migdale din formă şi întindeţi pe el glazura uşor răcită.

Bateţi frişca bine şi adăugaţi zahărul vanilat şi sucul de lămâie. Pregătiţi glazura roşie pentru tort conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi încorporaţi lichiorul.

Intindeţi frişca peste glazura de ciocolată, presăraţi fructele, turnaţi glazura pentru tort şi serviţi.

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. La aceasta prajitura am folosit afine si mure. Prietenii au fost incantati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.