Mini-rulouri cu salată de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de mini rulouri cu salata de pui din: supa de pui, ghimbir, otet de orez, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de salata, menta verde si arahide. Aceste aperitive în stil chinezesc nu conţin niciun pic de grăsime. Puiul este fiert în supă de legume, tăiat fâşii şi dat prin sos de otet şi soia şi legume, apoi rulat în frunze de salată. Acest preparat este plin de culoare, având frunze verzi ardei roşii si morcovi portocalii. Este perfect pentru o masă pe cinste – si ajută si la scăderea tensiunii arteriale.
- 225 ml supă de pui puţin sărată
- 2 felii de ghimbir de 5 mm grosime fiecare
- 450 g pulpă sau piept de pui fără piele şi dezosat
- 3 linguri otet de orez
- 1 lingură sos de soia cu conţinut redus de sodiu
- 1 morcov dat pe răzătoarea mare
- 1 ardei roşu tăiat julienne
- 16 frunze de salată fragede
- 16 frunze de mentă verde
- 3 linguri arahide măruntite prăjite
pentru sos:
- 3 linguri sos de soia cu conţinut redus de sodiu
- 1 lingură otet de orez
- 1 linguriţă zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru a pregăti sosul, se amestecă sosul de soia, oţetul şi zahărul într-o crăticioară. Se fierbe la foc mic până când zahărul s-a dizolvat. Se lasă deoparte să se răcească.
Se aduce la fierbere supa cu ghimbir într-o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă carnea de pui. Se micşorează flacăra la minimum, se acoperă cu capac şi se fierbe aproximativ 12 minute sau până când carnea devine opacă, întorcând-o o dată la jumătatea timpului. Se scoate carnea din vas (se aruncă zeama). După ce s-a răcit suficient, se taie fâşii.
Intr-un castron mediu se amestecă oţetul împreună cu sosul de soia. Se adaugă fâşiile de carne, morcovul şi ardeiul roşu. Se amestecă bine.
Se aşază frunzele de salată pe masă. Se pune o frunză de mentă peste fiecare frunză de salată. Se împarte compoziţia în mod egal pe frunzele de salată, apoi se adaugă arahidele mărunţite. Se rulează şi se servesc cu sos.
Variante: Se înlocuieşte canea de pui cu brânză tofu. Se sotează 225 g de tofu, tăiată cubulete, în puţin ulei de soia, apoi se amestecă cu legumele. Se înlocuieşte ca-nea de pui cu carne de curcan.
Mini-rulouri cu salată de pui
Poftă bună!