Mini tarte in stil tailandez din: fasole verde, sos Thai, carne de curcan sau pui, mini tarte sau gogosele. Ingrediente: 60 g păstăi de fasole verde, tăiate în bucăţi 100 ml sos Thai stir-fry 200 g carne de curcan sau pui, gata pregătită, rece, tăiată mărunt 24 mini tarte, sau gogoşele pentru umplut din comerţ […]
Mini tarte de căpşune
PrinteazaMini tarte de căpşune din: piscoturi, unt, branza ricotta, zahar, frisca, gelatina, colorant alimentar, zmeura.
- 12 piscoturi
- 50 g unt
- 125 g branza ricotta
- 40 g zahar
- 100 ml frisca lichida
- 2 foi gelatina
- 2 picaturi colorant alimentar rosu
pentru decor:
- 100 ml frisca lichida
- cateva fructe de zmeura
Mod de preparare:
Se pun foile de gelatină în apă şi, între timp, pişcoturile se măruntesc şi se amestecă cu untul topit.
O tavă se tapetează cu hârtie de copt şi se aşază cercurile de metal în interiorul cărora se va pregăti mai departe.
Amestecul de unt şi pişcoturi se repartizează în cercurile de metal îndesând pentru a forma un pat rezistent.
Se dă tava cu totul la rece.
Se încălzeşte frişca lichidă şi se pune în ea gelatina înmuiată în apă, apoi se amestecă.
Jumătate din cantitatea de căpşune se mixează cu ricotta şi cu zahărul.
Se adaugă gelatina amestecată cu frişca şi colorantul.
Se scoate tava cu cercurile de metal si se umplu cu amestecul de căpşune şi ricotta.
Se egalizează suprafaţa şi se pune din nou tava la rece pentru o noapte.
In momentul servirii se decorează cu frişcă bătută amestecată cu 2-3 căpşune şi fructe de zmeură proaspete.
Mini tarte de căpşune
Pofta buna!
Mini tarte cu rosii din: aluat foitaj, mustar, rosii, cimbru, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj decongelat muştar dulce sau iute un kg roşii mici o crenguţă cimbru proaspăt ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Aluatul decongelat se întinde uşor pe masa presărată cu foarte puţină făină şi, […]
Pofta buna!