Mini tarte cu ciocolata si afine

Printeaza

Mini tarte cu ciocolata si afine din: faina, cacao, zahar, unt, concentrat de suc de portocale, ciocolata, galbenus, suc de lamaie, afine, alune.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 125 g faina
  • 30 g cacao
  • 3 linguri zahăr
  • 125 g unt nesărat
  • 3 linguri suc de portocale concentrat

Pentru umplutură:

  • 250 g ciocolată neagră
  • 4 gălbenuşuri
  • 50 g zahăr
  • 50 g unt
  • puţin suc de lămâie

Pentru servit:

  • afine
  • alune

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina, cacaua, zahărul si untul. Se adaugă sucul de portocale, se adună aluatul într-o bilă care se dă la rece pentru 30 de minute, învelită în folie de plastic.

Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul, se taie conform formelor, se transferă în forme si se înteapă. Se asază hârtie de copt, se pun boabe de fasole şi se coc 10 minute.

scoate fasolea si se mai coc 10-15 minute. lasă la răcit.

Ciocolata si untul se topesc la bain-marie, se bat albuşurile cu un pic de suc de lămâie şi, când se formează spuma, se adaugă zahărul.

Gălbenuşurile se pun în ciocolata răcorită, se amestecă si se înglobează în spuma de albuş.

Se umplu formele de tartă cu crema de ciocolată. Se lasă 2-3 ore la frigider înainte de servire cu afine si alune.

Mini tarte cu ciocolata si afine

Mini_tarte_cu_ciocolata_si_afine

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.