Mini tarte cu carne de pui

Printeaza

Mini tarte cu carne de pui din: piept de pui, supa, ceapa verde, unt, faina, mazare, smantana, sare, piper, suc de lamaie, galbenusuri, aluat de foi.

Ingrediente:Mini_tarte_cu_carne_de_pui

  • 500 g file de piept de pui
  • 300 ml supa
  • 3 cepe verzi
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 250 g mazare congelata
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • 1 picatura suc de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 150 g aluat de foi (refigerat)

 

Mod de preparare:

Se spala carnea si se fierbe in supa, la foc moale, circa 15 minute. Se scoate si se pastreaza supa. Carnea se lasa sa se raceasca. Se incinge cuptorul la 200C. Se pregateste ceapa verde si se taie rondele; se caleste in unt, se presara faina si se stinge cu circa 100 ml supa.

Se da in clocot, apoi se lasa sa fiarba la foc mic 2-3 minute. Se taie carnea bucatele si se adauga la sos, cu mazarea. Se pun deoparte 2 linguri de smantana; restul se adauga la amestecul de carne. Se condimenteaza cu sare, piper si lamaie. Se ia de pe foc si se inglobeaza 1 galbenus. Se repartizeaza umplutura in 4 forme mici de sufleu (250 ml).

Se intonde o foaie din aluat, se taie în 4 pătrate şi se aşază pe forme; se pliază colţurile spre interior pentru ca sosul să fie complet acoperit. Se bate gălbenuşul rămas cu restul de smântână, se ung capacele de aluat şi se dau formele la cuptor; se coc cca 20 min. Se lasă să se răco­rească puţin şi se servesc.

Mini tarte cu carne de pui

Mini_tarte_cu_carne_de_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.