Mini-tarte cu nuci
PrinteazaMini-tarte cu nuci din: faina, migdale, zahar, sare, ou, unt, miere, zahar, frisca, zahar pudra si suc de lamaie.
blat:
- 250 g faina
- 50 g migdale macinate
- 100 g zahar
- 1 praf sare
- 1 ou
- 150 g unt rece
in plus:
- 100 g miere
- 150 g zahar
- 50 g unt
- 200 g frisca
- 250 g miez de nuca
- 100 g zahar pudra
- 1 lingura suc de lamaie
Mod de preparare:
Se frământă aluatul din ingredientele menţionate. Se modelează din el o bilă şi se înfăşoară în folie; se dă la frigider 1 oră. 2 Se încinge cuptorul la 180°C. Se ung formele mici de tartă (8 cm). Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat groasă de 3-4 mm.
Se decupează cerculeţe ceva mai mari decât formele şi se aşază în forme, ridicând o margine. Se înţeapă blaturile în mai multe locuri şi se coc 15 min. Se dau în clocot, amestecând, mierea cu zahăr, unt şi frişcă; compoziţia se lasă să se caramelizeze, până e rumen-aurie. Se toacă nucile şi se înglobează în caramel.
Tartele se umplu cu nuci, se lasă să se răcească şi se scot din formă. Se amestecă zahărul pudră cu suc de lămâie. Se toarnă peste tarte şi se lasă să se întărească.
Mini-tarte cu nuci
Pofta buna!