Mini-tarte cu mere şi migdale
PrinteazaO reteta de mini tarte cu mere si migdale din: unt, miere, sare, coaja de lamaie, lapte batut, faina, mere, zahar vanilat, fulgi de migdale si scortisoara.
pentru aluat:
- 200 g unt
- 2 linguri miere
- un praf sare
- 2 gălbenuşuri
- coaja de la o lămâie
- 100 ml lapte bătut
- 350 g făină
pentru umplutură:
- 8-10 mere
- 3 linguri miere
- un plic zahăr vanilat
- 100 g fulgi de migdale
- sorţişoară
Mod de preparare:
Se freacă untul cu mierea, se adaugă gălbenuşurile, laptele, coaja de lămâie Si făina cernută si se frământă bine. Se obţine un aluat dens. Se acoperă cu folie de plastic si se bagă la rece.
Merele se curăţă si se taie felii în bucăţi foarte subţiri. Se stropesc cu mierea si coaja de lămâie, se adaugă vanilie si scorţişoară si se călesc maximum
Se întinde aluatul în formele de mini- tarte si se coc la foc mediu. Se scot, se răcesc şi se umplu cu compoziţia de mere. Se presară fulgii de migdale si se mai lasă câteva minute la cuptor, cât să devină aurii.
Mini-tarte cu mere şi migdale
Pofta buna!