Minitarte cu kiwi si piersici din: ulei, zahar, praf de copt, sare, compot, kiwi, gelatina. Ingrediente: 100 ml ulei 120 ml apă caldă 100 g zahăr pudră 1 plic praf de copt 1 praf de sare 1 borcan compot de piersici 4-5 kiwi 1 plic gelatină incoloră Mod de preparare: Amesteci într-un bol făina, […]
Mini tarte cu piersici cu bezea
PrinteazaMini tarte cu piersici cu bezea din: faina, unt, zahar pudra, apa, sare, otet, oua, zahar, amidon, piersici, lamaie.
Pentru tarta de bază:
- 300 g făină
- 150 g unt
- 3 linguri zahăr pudră
- 80 ml apă călduţă
- un praf sare
Pentru stratul de bezea:
- 1 1/2 linguriţă oţet din vin
- 6 albuşuri
- 340 g zahăr
- 1 1/2 lingură amidon
Pentru umplutură:
- 4 piersici
- o lingură suc de lămâie
- 4 linguri zahăr
Mod de preparare:
Pentru tarta de bază, se amestecă făina cu sarea, zahărul, se adaugă untul moale şi se desface amestecul cu degetele.
Când se obţine un amestec nisipos, se toarnă apă pentru a-l lega.
Se întinde aluatul, se taie pe mărimea formelor de copt si se transferă în forme.
Se umplu cu piersicile curăţate de coajă si tăiate felii, stropite cu suc de lămâie si presărate cu zahăr.
Pentru bezea se bat albuşurile spumă adăugând încet zahărul pe parcursul baterii.
Se pun oţetul şi amidonul, se bate în continuare şi apoi, cu lingura sau cu poşul, se pun cantităţi de bezea peste mini tarte.
Se dau la cuptor până se coace aluatul, dar si bezeaua de deasupra.
Pofta buna!
poate iti place si:
Minitarte cu kiwi si piersici
Minitarte moi cu piersici
Minitarte moi cu piersici din: piersici, ou, lapte, ulei, zahar pudra, faina, praf de copt, unt. Ingrediente: 2 piersici un ou 2 linguri lapte 3 linguri ulei 4 linguri zahar pudra 5 linguri rase de faina 1/2 plic praf de copt pentru 4 forme : 20 g unt pentru servit: zahar pudra Mod de […]
Pofta buna!