Mini tartelettes cu ceapa si ansoa

Printeaza

O reteta de Mini tartelettes cu ceapa si ansoa din: faina, drojdie, unt, apa calduta, sare, ceapa alba, usturoi, ceapa verde, bacon, ulei de masline, vin alb sec si piper alb.

Ingrediente:Mini tartelettes cu ceapa si ansoa

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 12 g drojdie
  • 5 g unt
  • 100 ml apa calduta
  • 1 praf sare

pentru umplutura:

  • 50 g ceapa alba
  • 1/2 catel de usturoi
  • un fir de ceapa verde
  • 10 g bacon
  • 2 linguri ulei de masline
  • 10 ml vin alb sec
  • un praf de piper alb

 

Mod de preparare:

Se face un aluat din drojdie, se lasă la crescut 30 de minute, se pune la frigider, se frământă din nou, se aranjează o rolă şi se taie în 21 de bucăţi rotunde (7 portii). Se apasă în mijlocul tartei, ca să fie foarte subţire, se crestează pe margine, se unge marginea cu gălbenuş şi se aranjează pe tava unsă.

Pentru umplutură se taie ceapa jumătăţi şi apoi felii subţiri, usturoiul se toacă fin, ceapa verde se taie în inele, pe diagonală, baconul se taie cubuleţe şi se pune la prăjit în ulei de măsline.

Se adaugă ceapa albă şi usturoiul şi se sting cu vin, se lasă pe foc mic 5 minute şi se adaugă ceapa verde, se lasă încă 2 minute, se adaugă piper şi se aranjează compoziţia în mijlocul tartei.

Se dă la cuptor, la nivelul cel mai de jos, la 200 grade, timp de 15 minute. Se ornamentează cu trei măsline verzi şi frunze de dafin sau rozmarin.

Mini tartelettes cu ceapa si ansoa

Mini tartelettes cu ceapa si ansoa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.