Mini-tort cu migdale
PrinteazaMini-tort cu migdale din: iaurt, zahar tos, miere, oua, albusuri, frisca, gelatina, lamaie, ciocolata alb, faina, sare, zahar vanilinat, migdale, alune de padure, topping de capsuni,
- 250 g iaurt
- 170 g zahăr tos
- miere
- 6 ouă
- 3 albuşuri
- 500 ml frişca
- 27 g gelatină
- o lămâie
- 200 g ciocolată albă
- 6 linguri de făină
- sare
- zahăr vanilinat
- 50 g migdale
- 50 g alune de pădure
- topping de căpşuni
- scorţişoară
- ulei
Preparare:
Cele şase ouă se amestecă bine cu 60 g zahăr tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi sarea. Se mixează, se adaugă făina şi se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei.
Se introduce în cuotor şi se coace. Se îndepărtează hârtia de pe blat, se lasă la răcit şi se taie cercuri cu o cană. Gelatina se înmoaie în apa rece, apoi se topeşte la bain-marie şi se toarnă peste iaurt.
Frişca mixată se toarnă peste iaurt, se adaugă restul de zahăr tos, sucul de la o jumătate de lămâie, o lingură de miere şi albuşurile. Se mixează, se aşază fiecare cerc într-o cană tapetată cu folie de plastic şi se toarnă compoziţia.
Se introduc la rece pentru o oră, acoperite cu folie. Ciocolata se topeşte la bain-marie, se întinde pe o folie de aluminiu şi, după ce sa întărit, se decupează cerculeţe cu o formă.
Se decorează tortuleţele cu ciocolată, alune de pădure şi migdale.
Mini-tort cu migdale
Pofta buna!
Foarte gustos tortul asta cu migdale. Sotul a fost incantat de acest deliciu 🙂