Mini-torturi cu lămâie
PrinteazaO reteta de mini torturi cu lamaie din: suc si coaja de lamaie, zahar, oua, sare, unt, ciocolata amaruie, biscuiti cu unt, oua, barnza de vaci, zahar, zahar vanilat si amidon.
bremă de lămâie:
- sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi
- 160 g zahăr
- 2 ouă
- 1 praf sare
- 40 g unt
blat:
- 100 g unt
- 60 g ciocolată amăruie
- 150 g biscuiţi cu unt
în plus:
- 50 g unt
- 4 ouă
- 500 g brânză de vaci
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 40 g amidon
Mod de preparare:
Se încălzesc în bain-marie sucul şi coaja de lămâie cu zahărul, ouăle, sarea şi untul, timp de 30 min., până se întăreşte crema, apoi se dă la frigider. Se topesc untul şi ciocolata şi se amestecă cu biscuiţii sfărâmaţi; se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (20 x 30 cm) şi se dau la frigider.
Se încinge cuptorul la 180°C. 3 Se topeşte untul şi se răceşte. Se separă ouăle. Se amestecă brânza de vaci împreună cu zahărul tos, zahărul vanilat, amidonul, gălbenuşurile şi untul.
Se înglobează albuşul bătut. Se toarnă pe blat şi se coace cca 50 de minute; se răceşte. Se decupează 10 tortuleţe (010 cm), care se acoperă cu cremă de lămâie.
Mini-torturi cu lămâie
Pofta buna!