Budincă de chia cu fructe proaspete din: seminte de chia, lapte, indulcitor, fructe. Semintele de chia sunt o sursă excelentă de nutrienți. Ele conțin o cantitate semnificativă de proteine, fibre, acizi grași omega-3, calciu, magneziu, fosfor și antioxidanți. Semintele de chia sunt bogate în acizi grași omega-3, în special acidul alfa-linolenic (ALA). Acești acizi grași sunt benefici […]
Minibudinci caramelizate
PrinteazaMinibudinci caramelizate din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, frisca sau inghetata, smantana pentru frisca.
- 140g de unt moale, plus extra pentru uns
- 200g de zahăr
- 3 ouă mari, bătute
- 175g de făină, amestecată cu 1/2 linguriţă praf de copt
- frişcă sau îngheţată, pentru servit
Pentru sos:
- 150g de zahăr (noi am folosit brun)
- 75g de unt
- 150ml de smântână pentru frişcă
Mod de preparare:
Unge 8 forme metalice mici pentru budincă, de circa 200ml. Tapetează-le baza cu câte un disc mic de hârtie de copt.
Pentru sos, pune zahărul şi untul într-o cratiţă mică şi găteşte-le la foc mic până când untul se topeşte şi sosul este lucios, amestecând regulat.
Adaugă smântână şi dă în clocot la foc mic. Găteşte sosul 1 minut, amestecând continuu, la de pe foc şi împarte sosul în mod egal între cele 8 forme. Lasă-l să se răcească 30 de minute.
Incinge cuptorul la 200°C. Bate untul cu zahărul, ouăle şi făina într-un bol mare până când compoziţia se îngroaşă şi capătă o culoare deschisă. Pune aluatul în forme şi aşază-le într-o tavă mică cu pereţi înalţi.
Adaugă apă rece în tavă până la 1cm. Dă tava la cuptor şi coace minibudincile 25 de minute sau până când se umflă şi trec testul scobitorii.
Ia tava din cuptor şi, cu un prosop de bucătărie, scoate minibudincile din forme, după ce ai trecut un cuţit pe margini, pentru a le desprinde mai uşor. Răstoarnă-le pe 8 farfurii încălzite sau aşază-le pe toate pe un platou.
Serveşte-le fierbinţi cu frişcă sau îngheţată, dacă vrei.
Pofta buna!
poate iti place si:
Budincă de chia cu fructe proaspete
Pofta buna!
Foarte bune!