Minichecuri cu ciocolată neagra

Printeaza

O reteta delicioasa de minichecuri cu: faina, unt, ciocolata neagra, zahar tos, oua, praf de copt, zahar vanilat, ceai de menta, menta, lapte dulce, frisca, sos de ciocolata.

Ingrediente:Minichecuri_cu_ciocolata

  • 150 g făină
  • 100 g unt
  • 160 g ciocolată neagră
  • 250 g zahăr tos
  • 5 ouă
  • o lin­guriţă cu praf de copt
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • 4 pliculeţe ceai de mentă
  • o lingură cu mentă tocată
  • 100 ml lapte dulce
  • frişcă
  • sos de ciocolata

 

Mod de preparare:

Ceaiul de mentă se fierbe în laptele dulce, apoi se lasă să se răcească şi se strecoară.

Cio­colata se rupe bucăţi şi se pune la topit la bain-marie împreună cu untul.

Când s-au topit, se iau de pe foc şi se lasă să se răcească.

Ouăle se mixează împreună cu zahărul tos şi zahărul vanilinat până îşi dublează volumul, se adaugă praful de copt şi se toarnă ciocolata cu unt.

Se pune şi laptele cu mentă răcit, se presară făina cernută, menta şi se mixează până se încor­porează toate ingredientele. In cazul în care compoziţia este  prea lichidă se adaugă făină până ajunge să aibă consistenţa unui aluat de chec.

Se toarnă în forme de brioşă unse cu unt, se introduc în cup­tor şi se coc la foc potrivit 25-30 de minute, încercând dacă sunt gata cu o scobitoare.

Minichecuri cu ciocolată

Minichecuri_cu_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.