Minichecuri cu ciocolată neagra
PrinteazaO reteta delicioasa de minichecuri cu: faina, unt, ciocolata neagra, zahar tos, oua, praf de copt, zahar vanilat, ceai de menta, menta, lapte dulce, frisca, sos de ciocolata.
- 150 g făină
- 100 g unt
- 160 g ciocolată neagră
- 250 g zahăr tos
- 5 ouă
- o linguriţă cu praf de copt
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 4 pliculeţe ceai de mentă
- o lingură cu mentă tocată
- 100 ml lapte dulce
- frişcă
- sos de ciocolata
Mod de preparare:
Ceaiul de mentă se fierbe în laptele dulce, apoi se lasă să se răcească şi se strecoară.
Ciocolata se rupe bucăţi şi se pune la topit la bain-marie împreună cu untul.
Când s-au topit, se iau de pe foc şi se lasă să se răcească.
Ouăle se mixează împreună cu zahărul tos şi zahărul vanilinat până îşi dublează volumul, se adaugă praful de copt şi se toarnă ciocolata cu unt.
Se pune şi laptele cu mentă răcit, se presară făina cernută, menta şi se mixează până se încorporează toate ingredientele. In cazul în care compoziţia este prea lichidă se adaugă făină până ajunge să aibă consistenţa unui aluat de chec.
Se toarnă în forme de brioşă unse cu unt, se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit 25-30 de minute, încercând dacă sunt gata cu o scobitoare.
Minichecuri cu ciocolată
Pofta buna!