Minichecuri cu malai si fasole
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de minichecuri cu malai si fasole din: faina alba, faina de grau integrala, malai, zahar tos, praf de copt, sare, iaurt, unt, ulei de masline, oua, marar, seminte de floarea soarelui, fasole albe, piper si rosii.
- 125 g făină albă
- 125 g făină de grâu integrală
- 250 g mălai
- zahăr tos
- praf de copt
- o linguriţă cu sare
- 250 ml iaurt
- 75 g unt
- 75 ml ulei de măsline
- două ouă
- mărar
- seminţe de floarea-soarelui
- fasole albă boabe
- piper
- roşii
Mod de preparare:
Intr-un bol mai mare se amestecă cele două tipuri de făină, mălaiul, sarea şi piperul după gust. Se adaugă o lingură cu zahăr tos, un pliculeţ cu praf de copt şi mărar tocat. într-un bol separat se mixează iaurtul cu untul moale, uleiul de măsline şi ouăle.
Se toarnă peste ingredientele din bol, se mixează, se adaugă seminţele de floarea-soarelui şi compoziţia rezultată se toarnă în forme de chec mici unse cu unt. Dacă această compoziţie este prea solidă, se mai adaugă iaurt sau puţină apă.
Se aşază formele într-o tavă mai mare, se introduc în cuptor şi se coc 25-30 de minute la foc potrivit sau până când, dacă introducem o scobitoare în compoziţie, aceasta iese curată.
Dacă timpul indicat nu este suficient, se acoperă formele cu folie de aluminiu sau hârtie de copt şi se continuă coacerea până ce checurile sunt coapte.
Se consumă calde sau reci, cu o salată de fasole albă boabe cu roşii, sare şi piper.
Poftă bună!