Minichecuri cu mentă
PrinteazaO reteta delicioasa de minichecuri cu: minichec, desert, unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat, mandarine, ciocolata alba, scortisoara, migdale, menta verde, sare.
Ingrediente:
- 180 g unt
- 185 g zahăr tos
- 3 ouă
- 265 g făină
- praf de copt
- un vârf de linguriţă cu sare
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 500 g mandarine
- 100 g ciocolată albă
- o linguriţă cu scorţişoară
- 100 g migdale
- mentă verde
- sarea
Mod de preparare:
Se mixează până se obţine o compoziţie omogenă, apoi se adaugă ouăle, jumătate de pliculeţ praf de copt, zahărul vanilinat şi scorţişoara. Se mixează, se adaugă sucul şi coaja rasă de la două mandarine, se presară mentă tocată şi făina.
Se mixează ca să se omogenizeze compoziţia, se adaugă pulpa pasată şi scursă de suc de la restul de mandarine. Se amestecă cu o lingură, se toarnă în forme de chec mici unse cu unt şi presărate cu făină.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii deasupra şi, dacă imtroducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată. Se lasă să se răcească zece minute în forme, se scot pe un grătar şi se servesc imediat sau se lasă să se răcească complet.
Pofta buna!