Minichecuri cu mentă

Printeaza

O reteta delicioasa de minichecuri cu: minichec, desert, unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat, mandarine, ciocolata alba, scortisoara, migdale, menta verde, sare.

Ingrediente:

  • 180 g unt
  • 185 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 265 g făină
  • praf de copt
  • un vârf de linguriţă cu sare
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • 500 g mandarine
  • 100 g ciocolată albă
  • o linguriţă cu scorţişoară
  • 100 g migdale
  • mentă verde
  • sarea

 

Mod de preparare:

Se mixează până se obţine o compoziţie omogenă, apoi se adaugă ouăle, jumătate de pliculeţ praf de copt, zahărul vanilinat şi scorţişoara. Se mixează, se adaugă sucul şi coaja rasă de la două man­darine, se presară mentă tocată şi făina.

Se mixează ca să se omoge­nizeze compoziţia, se adaugă pulpa pasată şi scursă de suc de la restul de mandarine. Se amestecă cu o lingură, se toarnă în forme de chec mici unse cu unt şi presărate cu făină.

Se introduc în cuptorul încins şi  se coc la foc mediu până devin aurii deasupra şi, dacă imtroducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată. Se lasă să se răcească zece minute în forme, se scot pe un grătar şi se servesc imediat sau se lasă să se răcească com­plet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.