Minicheesecake de căpşuni
PrinteazaO reteta de minicheesecake de capsuni din: unt, biscuiti, ricotta, zahar pudra, coaja si zeama de lamaie, ou, galbenus, extract de vanilie, smantana, dulceata de capsuni si capsuni.
- 50 g unt
- 6 biscuiti digestivi, zdrobiti bine
pentru umplutura:
- 250 g ricotta
- 50 g zahar pudra
- coaja rasa de la 1 lamaie si zeama de la 1/2
- 1 ou si 1 galbenus
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 150 ml de smantana pentru frisca
pentru topping:
- 2 linguri dulceata de capsuni
- 3 capsuni, taiate pe jumatate
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 150′ C/gaz 2 şi se pun hârtii de copt într-o tavă de brioşe cu şase forme. Se topeşte untul, se amestecă bine cu biscuiţii sfărâmaţi, apoi se presează ferm pe fundul formelor de brioşe. Se lasă la frigider până când se prepară umplutura.
Se amestecă ricotta cu zahărul, coaja rasă şi zeama de lămâie, oul, gălbenuşul şi extractul de vanilie. în alt bol se batesmântână, până capătă o consistenţă fermă, apoi se încorporează în amestecul de brânză. Se umplu formele de brioşe cu amestecul de cheesecake, folosind o lingură.
Se aplatizează cu dosul lingurii şi se dau la cuptor 30 de minute, apoi se stinge focul şi se lasă să se răcească în cuptor. Pentru decor, se pune câte o linguriţă de dulceaţă şi felii de căpşuni pe fiecare minicheesecake
Minicheesecake de căpşuni
Pofta buna!