Minichifle cu ton
PrinteazaMinichifle cu ton din: faina, ton, ceapa, drojdie, lapte, ulei, zahar, ou, marar, piper si sare.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 200 g ton maruntit in suc propriu
- 1 ceapa
- 25 g drojdie proaspata
- 300 ml lapte
- 3 linguri cu ulei
- 1 varf de lingurita cu zahar
- 1 ou
- 1 legatura de marar
- piper
- sare
Mod de preparare:
Pune drojdia cu zahărul într-un castron, adaugă laptele călduţ şi puţină făină. Amestecă şi lasă să crească 15 minute acoperit.
Când maiaua şi-a dublat volumul, adaugă făina şi amestecă. După ce s-a omogenizat aluatul, toarnă uleiul puţin câte puţin.
Frământă-l până ce se desprinde de pe mâini. Acoperă din nou cu un şervet şi lasă-l să crească în jur de o oră.
Intre timp, pune peştele la scurs, curăţă ceapa, dă-o pe râzătoare şi stoarce-o. Toacă fin mărarul (poate fi şi uscat) şi amestecă totul cu sare şi piper. Când aluatul a crescut, presară făină pe masa de lucru şi întinde-l într-o foaie mare.
Pune jumătate din amestecul de peşte pe o parte de foaie, acoperă cu cealaltă, întinde iar şi aşază la fel peştele rămas.
Acoperă din nou, formează o sferă din aluat şi frământă puţin, cât să se omogenizeze peştele în aluat. Intinde o foaie mai groasă şi taie rondele cu un pahar.
Unge-le cu ou şi dă-le la cuptorul încins, pe hârtie pergament, 40 de minute. Serveşte-le calde sau reci.
Minichifle cu ton
Pofta buna!