Miniclătite Yorkshire
PrinteazaO reteta de Miniclătite Yorkshire din: lapte, oua, faina si ulei de floarea soarelui.
- 450 ml de lapte
- 4 oua
- 250 g de faina
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Intr-un robot de bucatarie se amesteca ouăle, laptele, făina şi două linguriţe de sare, cu trei-patru ore înainte de a fi date la cuptor. Dacă nu ai un robot de bucătărie, se bat întâi ouăle cu făina şi sarea, apoi se adaugă treptat laptele până se obţine un amestec fin.
Se răstoarnă într-un borcan, se acoperă şi se lasă deoparte 15 minute, la temperatura camerei. Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7 (sau se măreşte temperatura după ce ai scos friptura de vită) şi se unge cu ulei o tavă de brioşe.
Se încinge tava în cuptor cinci minute, apoi se serate cu grijă şi se toarnă repede umplutura în firme. Se dă la cuptor cinci minute, apoi se reduce temperatura la 200° C/gaz 6, timp de 30 de minute, până când aluatul se transformă în clătite pufoase, crescute şi aurii.
Miniclătite Yorkshire
Pofta buna!