Minicornulete din: faina, sare, ulei, lapte, zahar, drojdie, oua si seminte de susan sau chimen.
Ingrediente:
250 g făină
1/2 lingură sare
75 ml ulei
150 ml lapte călduţ
1 lingură zahăr
25 g drojdie proaspătă
1 ou pentru uns
seminţe de susan sau chimen
Mod de preparare:
Faci un aluat din făină, sare, ulei şi drojdia dizolvată cu zahărul în laptele călduţ.
Frămânţi bine şi laşi aluatul la temperatura camerei, până îşi dublează volumul.
Impărţi aluatul dospit în două bucăţi. Iei fiecare cocă şi o întinzi în foaie subţire, sub formă de cerc, pe care îl tai în 16 bucăţi, liniile tăiate fiind diametre ale cercului.
Fiecare bucată o rulezi dinspre exterior către interiorul cercului. Aşezi cornuleţele cu capetele către hârtia de copt, să nu se desfacă, le ungi cu un ou, apoi le presari cu seminţe de susan, sare şi chimen.
Incingi cuptorul şi introduci tava tapetată cu hârtia de copt, în care ai pus cornuleţele.
Dedesubtul tăvii aşezi o cratiţă cu apă rece, care emană aburi, cornuleţele devenind pufoase.
Acest procedeu îl aplic deseori la aluaturi dospite. Cornuleţele se rumenesc şi sunt gata în 20 de minute.
Cornulete cu branza feta din: faina, ou, margarina, sare, zahar, feta, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un ou 150 g margarină 4 linguri apă un praf sare o linguriţă zahăr Pentru umplutură: 250 g brânză feta o ceapă mică Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi se obţine o cocă […]
Cornulete cu nuci si gem din: faina, oua, ulei, praf de copt, zahar, gem, nuci. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 150 ml ulei 2 ouă un plic praf de copt 4 linguri apă rece un praf sare o lingură zahăr Pentru umplutură: 350 g gem 50 g nuci Mod de preparare: Pentru aluat, se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.