Minicosulete aromate
PrinteazaMinicosulete aromate din: smochine, branza de capra, ricotta, smantana, unt, faina, ou, sare.
- 2-3 smochine
- 75 g brânză de capră
- 125 g brânză ricotta
- 1 lingură cu smântână
Pentru aluat:
- 130 g unt
- 175 g făină
- 1 gălbenuş
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, cerne făina cu un praf de sare. Adaugă untul tăiat cubuleţe şi gălbenuşul. Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat bine legat.
Modelează-lîn formă de bilă, acoperă-l cu folie şi lasă-l la rece 30 de minute, întinde din aluat o foaie potrivit de groasă. Taie cercuri şi aşază-leîn formele de tartă. înţeapă din loc în loc şi coace-le la cuptor, la foc moderat, 15-20 de minute.
Intre timp, freacă brânza de capră cu ricotta şi smântână până obţii o cremă omogenă. Umple tartele cu amestecul de brânzeturi. Serveşte cu felii de smochină şi cubuleţe de friptură sau şuncă.
Minicosulete aromate
Pofta buna!