Minieclere cu cremă

Printeaza

Minieclere cu cremă

Minieclere cu cremă

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 100 g unt
  • 650 ml lapte dulce
  • un vârf de linguriţă de sare
  • 225 g făină
  • un plic budincă de vanilie
  • jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară
  • un vârf de linguriţă de pudră de ghimbir
  • zahăr vanilinat
  • cacao

Preparare:

Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se adaugă pudra de scorţişoară, pudra de ghimbir, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi se lasă să se răcească. într-o oală se pun la fiert 250 ml lapte, 100 g unt şi sarea.

Când s-a topit untul, se ia de pe foc, se presară făina cernută şi se amestecă bine cu o lingură ca să nu se formeze cocoloaşe. Se lasă la răcit timp de cinci minute, se adaugă ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt unsă cu unt, se ia din compoziţie cu o linguriţă şi se pune în tavă. Se procedează la fel cu toată compoziţia, se introduce tava în cuptor şi se coace 10-15 minute la foc potrivit spre iute.

Se scot din tavă cu ajutorul unui cuţit, se lasă să se răcească, apoi se taie în jumătăţi. Se umplu cu budinca de vanilie, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru minimum 30 de minute.

Minieclere cu cremă.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac eclerele, mai ales cu crema si frisca. Un desert foarte gustos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.