Minieclere cu glazura de ciocolata
PrinteazaMinieclere cu glazura de ciocolata din: lapte integral, galbenusuri, zahar pudra, faina, sare, unt, faina, oua, zahar pudra, ciocolata neagra.
pentru crema:
- 500 ml lapte integral
- 6 galbenusuri
- 100 g zahar pudra
- 50 g faina
pentru aluat:
- 120 ml apa
- un praf sare
- 50 g unt
- 75 g faina
- 2 oua intregi plus un galbenus
- o lingura zahar pudra
pentru glazura de ciocolata:
- 100 g ciocolata neagra
- 80 g zahar pudra
- 40 g unt
- 3 linguri apa
Mod de preparare:
Pentru cremă, se încălzeşte laptele si, între timp, se freacă gălbenuşurile cu zahărul.
Apoi se adaugă făina. Se toarnă laptele fierbinte în fir subţire, fără întreruperi, amestecând, si apoi totul se repune pe foc.
Se amestecă în timp 2. Pentru aluat, se încălzeşte apa cu sarea si apoi se pune untul tăiat bucăţi.
După ce s-a topit, se trage vasul de pe foc şi se pune făina dintr-o dată.
Se amestecă energic şi se pune din nou vasul pe foc pentru ca aluatul să se usuce şi să se detaşeze de pereţii vasului.
Se transferă aluatul într-un castron şi se pun ouăle întregi, amestecând după fiecare.
Apoi, aluatul se pune într-un poş din care se eliberează bucăţi de aluat de 6-7 cm lungime, într-o tavă tapetată cu hârtie.
Se ung cu gălbenuş amestecat cu zahăr şi două linguri de apă şi se dau la cuptor pentru 10 minute.
Imediat ce sunt coapte, se face o mică incizie de-a lungul fiecărui ecler şi se lasă la răcit.
Pentru glazura de ciocolată, se topeşte ciocolata la bain-marie, apoi, lăsând ciocolata pe baia de aburi, se adaugă zahărul şi untul.
Se amestecă, se scoate de la aburi si se adaugă apa, lingură cu lingură.
Eclerele se umplu cu cremă şi se toarnă deasupra glazură. Se lasă unul lângă altul pe un platou.
Minieclere cu glazura de ciocolata
Pofta buna!