din: creveti, unt, usturoi, fulgi de ardei iute, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel. Crevetele la tigaie este o opțiune culinară delicioasă și ușor de preparat pentru cei care doresc să se bucure de fructele de mare într-un mod rapid și gustos. Această rețetă vă va ghida pas cu […]
Minieclere
PrinteazaMinieclere din: apa, oua, faina, ulei, sare, zahar, lapte.
Ingrediente:
cojile de eclere:
- 2 căni apă
- 8 ouă
- 400 g făină
- 200 ml ulei
- 1 praf de sare
cremă:
- 4 gălbenuşuri
- 2 albuşuri
- 200 g zahăr + 4 linguri de zahăr
- 150 g făină
- 1 l lapte
- 3 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pregăteşti cojile de ecler aştfel: pui apa la fiert şi când clocoteşte, adaugi toată făina odată, uleiul şi sarea. Amesteci energic cu o lingură de lemn, până obţii un aluat care se desprinde singur de pe lingură.
Laşi la odihnit 5 minute, apoi adaugi ouăle rând pe rând. Intr-o tavă unsă cu puţin ulei pui rulouri mici cu cornetul (sau punga) şi le coci la foc domol.
Pentru crema, freci într-un castron gălbenuşurile cu 200 g de zahăr, adaugi făina, laptele rece şi zahărul vanilat. Pui amestecul pe foc, amesteci continuu, până se îngroaşă.
Separat, baţi albuşurile spumă cu 4 linguri de zahăr, le adaugi în cremă, amestecând încet.
Tai cojile pe orizontală şi umpli cu crema de vanilie, după care le garniseşti cu ciocolată topită în bain-marie.
Pofta buna!
File de Căprioară cu Sos de Ciuperci de Pădure
file de caprioara, ciuperci de padure, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, vin rosu sec, supa de carne, smantana, sare, piper, frunze de patrunjel. Ingrediente: 400 grame de file de căprioară (sau carne de vânat la alegere) 200 grame de ciuperci de pădure proaspete, […]