Miniecleruri cu portocale
PrinteazaMiniecleruri cu portocale din: unt, zahar, oua, faina, lapte, praf de copt, sare, ghimbir.
- 150 g unt
- 120 g zahăr
- 3 ouă
- 220 g făină
- 30 ml suc de portocală
- 30 ml lapte
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă de sare
- coajă rasă de portocală
- 1 linguriţă pudră de ghimbir
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Untul moale, la temperatura camerei, se mixează bine cu zahărul, până devine cremos. Se adaugă ouăle pe rând şi se mixează bine după fiecare.
Făina se amestecă cu praful de copt, sarea şi pudra de ghimbir. Se adaugă 1/2 din ingredientele uscate peste crema de ouă şi unt şi se mixează uşor.
Se pune laptele şi sucul de portocale, coaja rasă de portocală şi esenţa de vanilie şi se amestecă. Se adaugă şi restul de ingrediente uscate şi se omogenizează.
Se preîncălzeşte cuptorul la 175°C. Se ung cu unt 12 tăviţe pentru minichecuri sau o tavă medie de chec. Se distribuie aluatul în forme şi se nivelează.
Se coc minichecurile 40-46 de minute, până când trec testul cu scobitoarea.
Se scot pe un grătar; se lasă să se răcească şi se servesc cu zahăr pudră sau, pentru un plus de efect, se pot decora cu ciocolată albă tooită.
Pofta buna!