Minifajitas de pui
PrinteazaMinifajitas de pui din: ulei, piept de pui, ardei, chimion, coriandru, pudra de ardei iute, rosii, pasta de ardei iute, ceapa verde, coriandru, tortilla, mozzarella, avocado, lime, usturoi, bete de cocktail.
- 2 linguri ulei de floarea-soareiui
- 2 bucăţi de piept de pui, pielea îndepărtată, tăiate în cuburi de 1,5cm
- 1 ardei roşu mare, seminţele îndepărtate, tăiat în bucăţi de 1,5cm
- 1 ardei galben mare, seminţele îndepărtate, tăiat în bucăţi de 1,5cm
- 1 linguriţă pudră de chimion
- 1 linguriţă de coriandru pudră
- 1/2 linguriţă pudră de ardei iute
- 230g de roşii tocate, din conservă
- 2 linguri pastă de ardei iute
- 4 cepe verzi, curăţate şi feliate subţire
- 0 legătură de coriandru, doar frunzele, tocate
- 3 lipii tortilla mari
- 75g de brânză mozzarella, rasă
Pentru sosul guacamole:
- 1 avocado bine copt, sâmburele şi coaja îndepărtate
- zeama de la 1 lime mare
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 2 linguriţe cu vârf de coriandru, tocat fin
Vei avea nevoie si de:
- 36 beţe de cocktail
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie mare nonaderentă sau un wok şi găteşte puiul şi ardeii în stil stir-fry 2 minute. Presară deasupra condimentele şi găteşte încă 30 de secunde, amestecând. Adaugă roşiile şi pasta de ardei iute în tigaie şi amestecă. Lasă sosul să fiarbă la foc mic, amestecând, 5 minute sau până când se îngroaşă şi devine lucios.
Adaugă ceapa verde şi coriandrul, mai găteşte încă 1 minut, apoi ia tigaia de pe foc şi lasă la răcit.
Taie lipiile tortilla în sferturi, apoi fiecare sfert în trei, pentru a obţine 36 de triunghiuri. Pune 1 linguriţă de sos cu pui şi puţină mozzarella la baza fiecărui triunghi, apoi rulează-l şi fixează-l cu un băţ pentru cocktail.
Aşază-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi procedează la fel şi cu restul triunghiurilor. Acoperă tava cu folie alimentară şi refrigerează rulourile până la 8 ore sau până eşti gata să le reîncălzeşti.
Pentru sos, pasează toate ingredientele într-un bol până obţii o pastă aproape fină. Acoperă bolul cu folie alimentară, astfel încât aceasta să atingă suprafaţa sosului, apoi refrigerează-l până la 24 de ore.
Când vrei să le serveşti, încinge cuptorul la 200 C. îndepărtează folia alimentară şi coace rulourile 6-8 minute sau până când sunt calde.
Serveşte-le cu sos.
Pofta buna!
Ce-mi place reteta asta