Minifrigari spaniole
PrinteazaMinifrigari spaniole din: cartofi, ulei, rozmarin, ardei, chorizo, crema de branza, usturoi, patrunjel.
- 200g de cartofi, decojiţi şi tăiaţi în 24 de cuburi de 2cm
- 1 lingură ulei de floarea soarelui
- 2 linguriţe de rozmarin proaspăt, tocat fin sau 1/2 linguriţă de rozmarin uscat
- 1 ardei roşu mare, seminţele îndepărtate, tăiat în 24 de bucăţi de 2cm
- 1 ardei galben mare, seminţele îndepărtate, tăiat în 24 de bucăţi de 2cm
- 200g de chorizo, tăiat în 24 de bucăţi
Pentru sosul de usturoi:
- 200g cremă de brânză
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 1/2 legătură mică de pătrunjel, tocat fin
Mai ai nevoie de:
- 24 de frigări scurte de bambus
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Umple o oală cu apă pe jumătate şi dă-o în clocot. Adaugă cartofii şi lasă să dea din nou în clocot. Găteşte-i 1 minut, apoi scurge-i. Pune-i într-un bol, adaugă uleiul, rozmarinul, sare şi piper, apoi amestecă.
Aşază cartofii într-o tavă, într-un singur strat, şi coace-i 5 minute. întoarce-i, adaugă ardeii şi mai coace totul 10 minute, sau până când legumele devin fragede. Lasă-le deoparte să se răcească.
Ia o frigare şi introdu pe ea o bucată de ardei galben, un cartof, ardei roşu şi o bucată de chorizo. Aşază frigăruile pe o tavă, acoperă-le şi refrigerează-le (până la 8 ore). Pentru sos, amestecă toate ingredientele într-un bol, acoperă-l şi refrigerează-l.
Când vrei să serveşti, încinge cuptorul la 200°C. Coace minifrigăruile 10 minute sau până când legumele se înmoaie, iar feliile de chorizo sunt bine pătrunse.
Serveşte minifrigăruile cu sos.
Pofta buna!