Minifrigari spaniole

Printeaza

Minifrigari spaniole din: cartofi, ulei, rozmarin, ardei, chorizo, crema de branza, usturoi, patrunjel.

Ingrediente:Minifrigari spaniole

  • 200g de cartofi, decojiţi şi tăiaţi în 24 de cuburi de 2cm
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui
  • 2 linguriţe de rozmarin proaspăt, tocat fin sau 1/2 linguriţă de rozmarin uscat
  • 1 ardei roşu mare, seminţele îndepărtate, tăiat în 24 de bucăţi de 2cm
  • 1 ardei galben mare, seminţele îndepărtate, tăiat în 24 de bucăţi de 2cm
  • 200g de chorizo, tăiat în 24 de bucăţi

Pentru sosul de usturoi:

  • 200g cremă de brânză
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 1/2 legătură mică de pătrunjel, tocat fin

Mai ai nevoie de:

  • 24 de frigări scurte de bambus

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Umple o oală cu apă pe jumătate şi dă-o în clocot. Adaugă cartofii şi lasă să dea din nou în clocot. Găteşte-i 1 minut, apoi scurge-i. Pune-i într-un bol, adaugă uleiul, rozmarinul, sare şi piper, apoi amestecă.

Aşază cartofii într-o tavă, într-un singur strat, şi coace-i 5 minute. întoarce-i, adaugă ardeii şi mai coace totul 10 minute, sau până când legumele devin fragede. Lasă-le deoparte să se răcească.

Ia o frigare şi introdu pe ea o bucată de ardei galben, un cartof, ardei roşu şi o bucată de chorizo. Aşază frigăruile pe o tavă, acoperă-le şi refrigerează-le (până la 8 ore). Pentru sos, amestecă toate ingredientele într-un bol, acoperă-l şi refrigerează-l.

Când vrei să serveşti, încinge cuptorul la 200°C. Coace minifrigăruile 10 minute sau până când legumele se înmoaie, iar feliile de chorizo sunt bine pătrunse.

Serveşte minifrigăruile cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.