Minigulguf cu sos de prune
PrinteazaO reteta delicioasa de minigulguf cu sos de prune din: oua, zahar, unt, ciocolata alba, lichior de portocale, migdale, faina, praf de copt, pesmet, prune, vin rosu si fulgi de migdale.
- 3 oua
- 50 g zahar
- 30 g unt
- 80 g ciocolata alba
- 30 ml lichior de portocale
- 70 g migdale
- 30 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- pesmet pentru tapetat formele
pentru sos:
- 500 g prune
- 200 ml vin rosu
- 100 g zahar pudra
- 1 portocala
pentru decor:
- prune
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar. Untul moale se mixeaza cu zahar ramas si cu cuicolata alba topita. Galbenusurile se freaca cu lichiorul si se amesteca cu untul. Se incorporeaza usor albusurile batute spuma, faina cernuta cu praful de copt si migdale tocate.
Miniformele de gulguf se ung cu unt, se tapeteaza cu pesmet si se umplu cu aluat. Se pun deasupra cate trei felii de prune si se aseaza formele pe o tava. Se intorudc in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute. Se scot din forme si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Se spala prunele, se scot samburi si se taie bucati mici. Se toarna vinul intr-o cratita, se adauga zahar, sucul si coaja rasa de portocala. Se adauga prunele si se lasa la fiert, la foc mic.
Cand prunele s-au inmuiat si vinul a scazut la jumatate, se pune totul in blender si se mixeaza. Se toarna sosul fierbinte pe minigulgufuri si se servesc cu felii de migdale si de prune.
Minigulgul cu sos de prune
Pofta buna!