Minigulguf cu sos de prune

Printeaza

O reteta delicioasa de minigulguf cu sos de prune din: oua, zahar, unt, ciocolata alba, lichior de portocale, migdale, faina, praf de copt, pesmet, prune, vin rosu si fulgi de migdale.

Ingrediente:Minigulguf cu sos de prune

  • 3 oua
  • 50 g zahar
  • 30 g unt
  • 80 g ciocolata alba
  • 30 ml lichior de portocale
  • 70 g migdale
  • 30 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • pesmet pentru tapetat formele

pentru sos:

  • 500 g prune
  • 200 ml vin rosu
  • 100 g zahar pudra
  • 1 portocala

pentru decor:

  • prune
  • fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar. Untul moale se mixeaza cu zahar ramas si cu cuicolata alba topita. Galbenusurile se freaca cu lichiorul si se amesteca cu untul. Se incorporeaza usor albusurile batute spuma, faina cernuta cu praful de copt si migdale tocate.

Miniformele de gulguf se ung cu unt, se tapeteaza cu pesmet si se umplu cu aluat. Se pun deasupra cate trei felii de prune si se aseaza formele pe o tava. Se intorudc in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute. Se scot din forme si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Se spala prunele, se scot samburi si se taie bucati mici. Se toarna vinul intr-o cratita, se adauga zahar, sucul si coaja rasa de portocala. Se adauga prunele si se lasa la fiert, la foc mic.

Cand prunele s-au inmuiat si vinul a scazut la jumatate, se pune totul in blender si se mixeaza. Se toarna sosul fierbinte pe minigulgufuri si se servesc cu felii de migdale si de prune.

Minigulgul cu sos de prune

Minigulguf cu sos de prune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.